31 Ocak 2008 Perşembe

Taylan Kumeli - Askim



Taylan Kümeli 14.12.1962 yılında Ankara’da doğdu.1986 yılında Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümünü dereceyle bitirdi”. ‘Toplu Beslenme Birimlerinde Menü Planlamada Tasarruf ’çalışmasıyla 1987 yılında VB tarafından ödül aldı.1986 – 1988 yılları arasında O.D.T.Ü. Gıda Mühendisliği bölümünde “Gıda Katkı Maddelerinin İnsan Sağlığına Etkileri Üzerine” konulu teziyle yüksek lisans programını tamamladı.

20 yılı aşkın bir süredir hastanelerde, çeşitli kurumlarda ve catering firmalarında tedavi edici ve kurumsal diyetisyen olarak çalıştı. Klinik çalışmalarında “Tip II Diabet ve Kolesterol” tedavilerinde başarılı sonuçlar aldı. Uluslararası birçok platformda “Beslenme” konulu konferanslarda görev aldı. Uluslararası ADA, ICDA, EFAD, Diabet ve Beslenme Derneği, Türkiye Diyetisyenler Derneği’ne üyedir.

Nişantaşı’ndaki “Taylan Kümeli Sağlıklı Beslenme Merkezi”nde ekip arkadaşları ile beraber: -“Hastalıklarda Beslenme” (Kalp – Damar Hastalıkları, Metabolik Sendrom, Yüksek tansiyon, Diyabette Beslenme, Kanser ve Troid ) -“Çocuk ve Genç (Adölesan) Beslenmesi” -”Kadın Dönemsel Beslenmesi”(Emziklilik, Doğum, Premenstruasyon, Premenopoz) bölümleri ve yeni geliştirmekte olduğu diğer bölümlerle hizmet vermektedir.

Günlük, haftalık, aylık yayınlarda yazılar yazan TAYLAN KÜMELİ’in bu yıl içinde hayata geçireceği bir tv programı çalışması mevcut olup , “Sentez Diyeti” ve “Çocukluktan Ergenliğe Sağlıklı Beslenme Rehberi ” adlı iki kitabı bulunmaktadır. Üçüncü kitabı olan “Beslenme Bilinci ”ise çok yakında “Doğan Kitap” tarafından yayınlanacaktır. Bu kitap 15 dizilik bir serinin ilk kitabı olma özelliğini taşımaktadır.

Nişantaşı’nda yer alan Sofa otelde bulunan Taylife Spa’dan sonra çok yakında hizmete girecek “Taylife Ankara ” Detox & wellnes Center ‘la klinik olarak yatarak diyet yapma amacındaki kişilerin ; sağlıklı beslenme programları ,spor ,vücut terapileriyle ideal beslenme yaşamına kavuşmalarını sağlayacaktır.

Hiç yorum yok: